een uitweg uit de monocultuur
De smaak van diversiteit





De smaak van diversiteit
een uitweg uit de monocultuur

Uitgeverij Wervel
80 pag.
2009
Prijs 9,50

BESTEL

In 'De smaak van diversiteit', een uitweg uit de monocultuur, serveert Wervel, Werkgroep voor een Rechtvaardige en Verantwoorde Landbouw, zeven smaakmakende en lichtverteerbare verhalen voor de wereldburger die verse en diverse voeding belangrijk vindt.
Meer diversiteit betekent meer kansen voor de toekomst en meer smaak op ons bord.

Het boekje neemt ons mee langs de grote voedingsgroepen aardappel, vlees, bonen, groenten, kruiden en fruit. Telkens vinden we allochtonen en autochtonen in dialoog op het veld of in de keuken. Hun gemeenschappelijke passie: zorgen dat anderen lekker en gezond kunnen eten.
Bij elk hoofdstuk staan enkele recepten, zo kan ieder zelf proeven: diversiteit smaakt naar meer!

Het boekje is gedrukt op kemppapier, dit is beter te recyclen dan houtpulppapier en heeft geen agressief bleekprocédé nodig. Dit papier is bovendien gebaseerd op ecologische teelt die de biodiversiteit verhoogt en het gebruik van pesticiden overbodig maakt.

www.wervel.be

____________________________________________________________________